Däck

Däckbyte, däckverkstad & däckhotell i Järfälla

Är det dags att byta till vinterdäck eller sommardäck? Kom in till oss och få snabb och bra hjälp med däckbyte. Spara tid och vänd dig till oss!

Vår däckverkstad i Järfälla är ansluten till DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och medlem i kedjan Däckpartner som består av över 250 verkstäder i Norge, Sverige och Finland. Att vara medlem i DRF innebär att vi är auktoriserade däckspecialister vilket borgar för en hög kvalitetsnivå på medlemsföretagen och våra däcktjänster. Genom att anlita oss får ni en extra trygghet på köpet. Medlemmar hos DRF har förbundit sig att ha rätt kompetensnivå och att efterfölja gällande lagar och regler. Dessutom har DRF ett avtal med konsumentverket vilket borgar för ytterligare trygghet för dig som kund hos oss på Motordepån.

Vi tar hand om ditt däckbyte i Järfälla!

Boka tid för däckbyte här:

Däckverkstad Järfälla

Vi säljer däck och fälg, nytt och begagnat, av all välkända märken såsom Michelin, Nokian, Continental, Goodyear, Yokohama och många fler. Våra huvudleverantörer inom fälg är OCL Brorssons, Specialfälgar och Rautamo Wheel Fashion, som bland annat marknadsför märken som BBS, OZ, TSW, Breyton.

Däckpartner har serviceavtal för försäljning av däck och fälg, däckservice och däckhotell med de flesta leasingbolag.

Vinterdäck i Järfälla

Är det dags att byta till vinterdäck? När temperaturen går ner och väglaget blir halt är ett däckbyte ett måste. Vi på Motordepån i Järfälla kan däckbyte till vinterdäck och hjälper dig gärna. Vi utför hela arbetet och kan också lagra dina sommardäck i vårt däckhotell, så de slipper ta plats i ditt garage. Det ger dig tid till annat och du kan också känna dig trygg att allt är gjort på rätt sätt. Vi säljer nya vinterdäck också och har ett brett utbud i vår butik i Järfälla. Motordepån har kunder för däckbyte i Stockholm med omnejd och har gott rykte i närområdet. Vi vill vara en erkänd aktör på marknaden och gör vårt yttersta för att uppehålla vårt goda anseende.

När ska jag ha vinterdäck?

Mellan den 1 december – 31 mars råder vinterväglag. Då är det lagkrav på att använda vinterdäck, och dessa ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6, 3 eller 5 millimeter. Trots det är vinterdäck att rekommendera redan tidigare när kylan faller på. Det är aldrig kul att vakna upp en frostig morgon med sommardäck på bilen. Hos oss kan du byta till vinterdäck på nolltid.

Vilka däck din bil behöver skiljer beroende på modell. Är du osäker på vad just du behöver i form av vinterdäck eller sommardäck? Kom in till oss på Motordepån i Järfälla, så ger vi dig råd och rekommendationer. Kanske lämnar du oss också med ett set helt nya, fräscha däck. Kontakta oss om du behöver byta däck i Stockholm med omnejd!

Var ute i god tid när det gäller däckbyte och slipp köer, stress och framförallt – kör säkrare.

Däckhotell i Järfälla

Har du dåligt med plats hemma eller vill slippa tunga lyft inför varje hjulskifte? Varför inte lämna in dina hjul hos oss på säsongsförvaring i vårt däckhotell? Vi på Motordepån i Järfälla förvarar dina sommardäck & vinterdäck. Hjulen är självklart fullt försäkrade mot brand och stöld och i förvaringskostnaden ingår bland annat slitagekontroll, luftning, hjultvätt och hjulskifte. Som förvaringskund får du även förmånliga rabatter vid köp av nya däck samt möjlighet att boka tid för hjulskifte på nätet. Snabbt, enkelt och smidigt för dig som kund.

Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar mer information om vårt däckhotell i Järfälla.

Ett nytt bildäck i en Däckverkstad

Däcktryck

De flesta kontrollerar lufttrycket i däcken alldeles för sällan. För lågt lufttryck i däcken gör bilen mer tungrullad, vilket leder till att däcken slits fortare och bränsleförbrukningen ökar. Men det är inte bara ekonomi och miljö som påverkas negativt. För lågt lufttryck kan även påverka bilens styr- och körförmåga och därmed öka risken för trafikolyckor.

Vi kontrollerar och justerar lufttrycket i dina däck vid varje hjulskifte, bilservice och hjulinställning. Självklart hjälper vi dig även att kontrollera lufttrycket mellan servicetillfällena om du så önskar.

Tänk även på att:
-Utomhustemperatur och däckens temperatur påverkar lufttrycket
-Öka trycket om du lastar tungt eller har många passagerare
-Se till att det sitter ventilhattar på alla hjul för att förhindra smuts och damm i ventilen
-Kontrollera lufttrycket i ev reservhjul regelbundet

Hjulinställning

Snedslitna däck, sned ratt, drar bilen? Då kan det vara dags för en hjulinställning. Liksom lufttrycket är även hjulinställningen en viktig detalj för att få ut bästa möjliga prestanda och ekonomi ur bil och däck. Vi utför datoriserade fyrhjulsinställningar på personbilar, husbilar och lätta lastbilar som ger optimalt resultat.

Hjulinställningen bör kontrolleras när….

 • du har kört på någonting (t ex en trottoarkant)
 • du märker att däcken slits onormalt och/eller ojämnt
 • du upplever problem med styrningen
 • bilen drar åt något håll
 • ratten inte återvänder till utgångsläget efter en sväng
 • ratten inte är rak när du kör rakt fram
 • du köper en ny uppsättning däck och vill maximera livslängden
 • du byter ut stötdämpare eller styrkomponenter

Varför bör hjulinställningen kontrolleras? Spara pengar genom att maximera däckens livslängd. Sänka rullmotståndet och därmed bränsleförbrukningen, utan att göra avkall på säkerheten.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med din bil.

Välkommen till Motordepån, däckverkstad i Järfälla.

Byta däck i Järfälla – Mordepån

Är det dags för dig att byta däck? Hos Motordepån får du hjälp hela vägen – snabbt och smidigt. Vi utför däckbyte åt dig och du kan luta dig tillbaka och ta en god kaffe. Dina tidigare däck kan du sedan spara hos oss i vårt däckhotell tills nästa säsong. Många uppskattar den möjligheten, då hjul tar ganska stor plats där hemma. Fråga oss gärna om du vill ha mer information om vårt däckhotell.

Vi erbjuder delbetalning genom Santander Consumer Bank. Klicka på knappen för mer information och ansökan.

Tidsbokning däckverkstad

Boka tid för däckbyte på vår däckverkstad här.

Öppettider

 • Bilverkstad

  Öppettider
  Mån-tors: 07:30 – 17:00

  Fre: 07:30 – 16:00

 • Däckverkstad / Biluthyrning


Offertförfrågan

Skicka oss gärna en offertförfrågan så återkommer vi så fort vi kan.

Kontaktuppgifter

 • Telefon

  08-760 00 31

 • Mail

  motordepan@motordepan.se

 • Besöksadress

  Veddestavägen 23, Barkarby, 175 62 Järfälla

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning i samarbete med Santander Consumer Bank.
sant_consumer-bank_positivo_RGB

Leverantörer och samarbetspartners till Motordepån i Järfälla