Däck

Däckbyte, däckverkstad & däckhotell i Järfälla

Vår däckverkstad i Järfälla är ansluten till DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och medlem i kedjan Däckpartner som består av över 250 verkstäder i Norge, Sverige och Finland. Att vara medlem i DRF innebär att vi är auktoriserade däckspecialister vilket borgar för en hög kvalitetsnivå på medlemsföretagen och våra däcktjänster. Genom att anlita oss får ni en extra trygghet på köpet. Medlemmar hos DRF har förbundit sig att ha rätt kompetensnivå och att efterfölja gällande lagar och regler. Dessutom har DRF ett avtal med konsumentverket vilket borgar för ytterligare trygghet för dig som kund hos oss på Motordepån.

Vi tar hand om ditt däckbyte i Järfälla!

Däck

Vi säljer däck och fälg, nytt och begagnat, av all välkända märken såsom Michelin, Nokian, Continental, Goodyear, Yokohama och många fler. Våra huvudleverantörer inom fälg är OCL Brorssons, Specialfälgar och Rautamo Wheel Fashion, som bland annat marknadsför märken som BBS, OZ, TSW, Breyton.

Däckpartner har serviceavtal för försäljning av däck och fälg, däckservice och däckhotell med de flesta leasingbolag.

Däckbyte i Järfälla

Är det dags för ett däckbyte? Eller tänker du att ditt däckbyte även ska innefatta helt nya däck? Att byta däck är viktigt, framförallt om de börjar bli utslitna. Vi rekommenderar att man kontrollerar däcken med jämna mellanrum för att säkerställa att de är kördugliga. Vid sommarväglag måste däcket ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3mm för att ge bra friktion vid fuktigt väglag.

Under perioden 1 december-31 mars råder vinterväglag. Då måste du använda vinterdäck, däcken ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6, 3 eller 5 millimeter.

Är du tveksam på vilka däck som är rätt för just dig och din bil? Fråga oss! Vi hjälper gärna till med råd och rekommendationer. Kontakta oss idag om du behöver byta däck i Järfälla!

Däckhotell i Järfälla

Har du dåligt med plats hemma eller vill slippa tunga lyft inför varje hjulskifte? Varför inte lämna in dina hjul hos oss på säsongsförvaring i vårt däckhotell? Vi på Motordepån i Järfälla förvarar dina sommardäck & vinterdäck. Hjulen är självklart fullt försäkrade mot brand och stöld och i förvaringskostnaden ingår bland annat slitagekontroll, luftning, hjultvätt och hjulskifte. Som förvaringskund får du även förmånliga rabatter vid köp av nya däck samt möjlighet att boka tid för hjulskifte på nätet. Snabbt, enkelt och smidigt för dig som kund.

Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar mer information om vårt däckhotell i Järfälla.

Däcktryck

De flesta kontrollerar lufttrycket i däcken alldeles för sällan. För lågt lufttryck i däcken gör bilen mer tungrullad, vilket leder till att däcken slits fortare och bränsleförbrukningen ökar. Men det är inte bara ekonomi och miljö som påverkas negativt. För lågt lufttryck kan även påverka bilens styr- och körförmåga och därmed öka risken för trafikolyckor.

Vi kontrollerar och justerar lufttrycket i dina däck vid varje hjulskifte, bilservice och hjulinställning. Självklart hjälper vi dig även att kontrollera lufttrycket mellan servicetillfällena om du så önskar.

Tänk även på att:
-Utomhustemperatur och däckens temperatur påverkar lufttrycket
-Öka trycket om du lastar tungt eller har många passagerare
-Se till att det sitter ventilhattar på alla hjul för att förhindra smuts och damm i ventilen
-Kontrollera lufttrycket i ev reservhjul regelbundet

Hjulinställning

Snedslitna däck, sned ratt, drar bilen? Då kan det vara dags för en hjulinställning. Liksom lufttrycket är även hjulinställningen en viktig detalj för att få ut bästa möjliga prestanda och ekonomi ur bil och däck. Vi utför datoriserade fyrhjulsinställningar på personbilar, husbilar och lätta lastbilar som ger optimalt resultat.

Hjulinställningen bör kontrolleras när….

 • du har kört på någonting (t ex en trottoarkant)
 • du märker att däcken slits onormalt och/eller ojämnt
 • du upplever problem med styrningen
 • bilen drar åt något håll
 • ratten inte återvänder till utgångsläget efter en sväng
 • ratten inte är rak när du kör rakt fram
 • du köper en ny uppsättning däck och vill maximera livslängden
 • du byter ut stötdämpare eller styrkomponenter

Varför bör hjulinställningen kontrolleras? Spara pengar genom att maximera däckens livslängd. Sänka rullmotståndet och därmed bränsleförbrukningen, utan att göra avkall på säkerheten.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med din bil.

Välkommen till Motordepån, däckverkstad i Järfälla.

Vi erbjuder delbetalning genom Santander Consumer Bank. Klicka på knappen för mer information och ansökan.

Tidsbokning däckverkstad

Boka tid för däckbyte på vår däckverkstad här.

Öppettider

 • Bilverkstad

  Öppettider
  Mån-tors: 07:30 – 17:00

  Fre: 07:30 – 16:00

 • Däckverkstad / Biluthyrning


Offertförfrågan

Skicka oss gärna en offertförfrågan så återkommer vi så fort vi kan.

Kontaktuppgifter

 • Telefon

  08-760 00 31

 • Mail

  motordepan@motordepan.se

 • Besöksadress

  Veddestavägen 23, Barkarby, 175 62 Järfälla

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning i samarbete med Santander Consumer Bank.
sant_consumer-bank_positivo_RGB

Leverantörer och samarbetspartners till Motordepån i Järfälla