Däck

Däckbyte, däckverkstad & däckhotell i Järfälla

Är det dags att byta till vinterdäck eller sommardäck? Kom in till oss och få snabb och bra hjälp med däckbyte. Spara tid och vänd dig till oss!

Vår däckverkstad i Järfälla är ansluten till DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och medlem i kedjan Däckpartner som består av över 250 verkstäder i Norge, Sverige och Finland. Att vara medlem i DRF innebär att vi är auktoriserade däckspecialister vilket borgar för en hög kvalitetsnivå på medlemsföretagen och våra däcktjänster. Genom att anlita oss får ni en extra trygghet på köpet. Medlemmar hos DRF har förbundit sig att ha rätt kompetensnivå och att efterfölja gällande lagar och regler. Dessutom har DRF ett avtal med konsumentverket vilket borgar för ytterligare trygghet för dig som kund hos oss på Motordepån.

Vi tar hand om ditt däckbyte i Järfälla!

Däckverkstad Järfälla

Vi säljer däck och fälg, nytt och begagnat, av all välkända märken såsom Michelin, Nokian, Continental, Goodyear, Yokohama och många fler. Våra huvudleverantörer inom fälg är OCL Brorssons, Specialfälgar och Rautamo Wheel Fashion, som bland annat marknadsför märken som BBS, OZ, TSW, Breyton.

Däckpartner har serviceavtal för försäljning av däck och fälg, däckservice och däckhotell med de flesta leasingbolag.

Däckhotell i Järfälla

Har du dåligt med plats hemma eller vill slippa tunga lyft inför varje hjulskifte? Varför inte lämna in dina hjul hos oss på säsongsförvaring i vårt däckhotell? Vi på Motordepån i Järfälla förvarar dina sommardäck & vinterdäck. Hjulen är självklart fullt försäkrade mot brand och stöld och i förvaringskostnaden ingår bland annat slitagekontroll, luftning, hjultvätt och hjulskifte. Som förvaringskund får du även förmånliga rabatter vid köp av nya däck samt möjlighet att boka tid för hjulskifte på nätet. Snabbt, enkelt och smidigt för dig som kund.

Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar mer information om vårt däckhotell i Järfälla.

Ett nytt bildäck i en Däckverkstad

Vi utför däckbyte i Järfälla

Är det dags att byta till vinterdäck? När temperaturen går ner och väglaget blir halt är ett däckbyte ett måste. Vi på Motordepån i Järfälla kan byta din däck till vinterdäck och hjälper dig gärna. Vi utför hela arbetet och kan också förvara dina däck i vårt däckhotell, så de slipper ta plats i ditt garage. Det ger dig tid till annat och du kan också känna dig trygg att allt är gjort på rätt sätt. Vi säljer även nya vinterdäck och har ett brett utbud i vår butik i Järfälla. Motordepån har kunder för däckbyte i Stockholm med omnejd och har gott rykte i närområdet. Vi vill vara en erkänd aktör på marknaden och gör vårt yttersta för att uppehålla vårt goda anseende.

Regler och datum för vinterdäck

Mellan den 1 december – 31 mars råder vinterväglag. Då är det lagkrav på att använda vinterdäck, och dessa ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6, 3 eller 5 millimeter. Trots det är vinterdäck att rekommendera redan tidigare när kylan faller på. Det är aldrig kul att vakna upp en frostig morgon med sommardäck på bilen. Hos oss kan du byta till vinterdäck på nolltid.

Vilka däck din bil behöver skiljer beroende på modell. Är du osäker på vad just du behöver i form av vinterdäck eller sommardäck? Kom in till oss på Motordepån i Järfälla, så ger vi dig råd och rekommendationer. Kanske lämnar du oss också med ett set helt nya, fräscha däck. Kontakta oss om du behöver byta däck i Stockholm med omnejd!

Var ute i god tid när det gäller däckbyte och slipp köer, stress och framförallt – kör säkrare. I vår däckverkstad i Järfälla kan du snabbt och enkelt byta till vinterdäck med hjälp av pålitliga mekaniker.

Däcktryck

De flesta kontrollerar lufttrycket i däcken alldeles för sällan. För lågt lufttryck i däcken gör bilen mer tungrullad, vilket leder till att däcken slits fortare och bränsleförbrukningen ökar. Men det är inte bara ekonomi och miljö som påverkas negativt. För lågt lufttryck kan även påverka bilens styr- och körförmåga och därmed öka risken för trafikolyckor.

Vi kontrollerar och justerar lufttrycket i dina däck vid varje hjulskifte, bilservice och hjulinställning. Självklart hjälper vi dig även att kontrollera lufttrycket mellan servicetillfällena om du så önskar.

Tänk även på att:
-Utomhustemperatur och däckens temperatur påverkar lufttrycket
-Öka trycket om du lastar tungt eller har många passagerare
-Se till att det sitter ventilhattar på alla hjul för att förhindra smuts och damm i ventilen
-Kontrollera lufttrycket i ev reservhjul regelbundet

Hjulinställning

Snedslitna däck, sned ratt, drar bilen? Då kan det vara dags för en hjulinställning. Liksom lufttrycket är även hjulinställningen en viktig detalj för att få ut bästa möjliga prestanda och ekonomi ur bil och däck. Vi utför datoriserade fyrhjulsinställningar på personbilar, husbilar och lätta lastbilar som ger optimalt resultat. Läs mer om hjulinställning.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med din bil.

Välkommen till Motordepån, däckverkstad i Järfälla.

Vi erbjuder delbetalning genom Santander Consumer Bank. Klicka på knappen för mer information och ansökan.

Tidsbokning däckverkstad

Boka tid för däckbyte på vår däckverkstad här.

Öppettider

 • Bilverkstad

  Öppettider
  Mån-Tors: 07:30 – 16:00

  Fre: 07:30 – 16:00

 • Däckverkstad / Biluthyrning

  Öppettider
  Mån-Tors: 08:00 – 16:00

  Fre: 08:00 – 16:00


Offertförfrågan

Skicka oss gärna en offertförfrågan så återkommer vi så fort vi kan.

Köp däck

Köp dina däck i vår webbshop

Kontaktuppgifter

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning i samarbete med Santander Consumer Bank.
sant_consumer-bank_positivo_RGB

Leverantörer och samarbetspartners till Motordepån i Järfälla